2013-09-03 15:58:20• hírek • Póti Orsolya

Dokumentumfilm-forgatásra készül a Stea

A következő két hónapban a 27 éves spanyolországi rendezőasszisztens, fogatókönyvíró és szerkesztő, Veronica Fernandez forgat dokumentumfilmet Szatmárnémetiben, az utcán élő gyerekek és fiatalok életéről.

Az Elche-i „Miguel Hernandez" Nemzetközi Protokoll Iskola egykori diákja, Veronica Fernandez az elmúlt évek során olyan közismert rendezőkkel és színészekkel dolgozott együtt, mint Francis Copola, Colin Farrell és Matt Damon, valamint részt vette a The Counselor című film rendezésében, amely alatt Ridley Scott, Penelope Cruz, Javier Bardin és Cameron Diaz munkatársa volt.

A szatmárnémeti Stea Egyesület egyik olaszországi önkéntese, Ylenia meghívására Veronica a múlt héten Szatmárnémetibe jött azért, hogy egy professzionális dokumentumfilm elkészítésében segítsen az egyesület tagjainak. A napokban megérkezik két kollégája - egy operatőr és egy hangmérnök - is, akikkel együtt két hónap át dolgozik majd a projekten.

A dokumentumfilm a szatmári hajléktalanok, illetve a megyebeli utcán élők életéről szól majd, és angol, francia, olasz és spanyol felirattal lesz ellátva. Veronica alig néhány napja tartózkodik városunkban, de már megismerte az egyesület kedvezményezettjeit, önkénteseit, és ellátogatott azokba a kunyhókba, ahol az utcán élők éjszakánként meghúzzák magukat.

„Amit Szatmáron láttam nem volt újdonság számomra, hiszen évekkel ezelőtt több önkéntesprogramban is részt vettem, és sajnos sok ilyenhez hasonló esettel találkoztam. Spanyolországban is sok roma él így, de azért nem épp ilyen rossz körülmények között, mint itt. Úgy gondolom ennek megszüntetése érdekében, tennünk kell valamit; nem ülhetünk otthon nyugodtan a tévé előtt a kanapén, mialatt mások megfagynak és éhen halnak" - nyilatkozta Veronica.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: